Coaching

Tijdens de zwangerschap onderga je als vrouw grote veranderingen, daar kun je wel eens onzeker of angstig van worden. Dat is helemaal niet gek en tijdens de reguliere spreekuren en de visites is er uiteraard altijd ruimte voor een goed gesprek maar soms is dit niet voldoende.

Het kan zijn dat je de bevalling extreem spannend vind, misschien wel omdat een eerdere beval-ervaring traumatisch voor je is geweest. Of misschien spelen er dingen buiten de zwangerschap die wel hun invloed hebben op hoe je je nu voelt. Ook kan het zijn dat je het lastig vindt alle ballen in de lucht te houden of de juiste balans te vinden in je rol als jonge moeder, partner, collega, vriendin etc.

Ondanks dat vrouwen in deze krachtige periode veel aan kunnen voelt het soms toch als ‘teveel’.

Marieke te Dorsthorst is naast verloskundige bij Fem ook coach en kan een rol spelen in de bevallingsvoorbereiding en verwerking.

Een beetje hulp kan dan het verschil maken.

De zwangerschap voorbereiden

Je kunt ook bij me terecht als je een krachtige voorbereiding wilt op je bevalling en kraamtijd. Na 25 jaar als verloskundige vrouwen in deze mooie periode te hebben mogen begeleiden zie ik hier mooie kansen.

De zwangerschap is bij uitstek een periode om te investeren in jezelf, samen onderzoeken we de vragen : wie ben ik? Wat voor moeder gaat mijn kindje krijgen? Wat heb ik nodig om van de geboorte een prettige ervaring te maken? Hoe kunnen andere mij daarbij helpen?

In de reguliere bevallingsvoorbereidingen wordt vooral veel informatie gegeven terwijl ik ervan uitga dat de informatie vooral in jezelf zit! Dus richten we ons vooral op jou als persoon, jouw levensverhaal, je krachten en je valkuilen.

Met behulp van een mooi doe-boek zorgen we er samen voor dat je je autonomie versterkt en behoud. Stap voor stap ontdek je waar je verlangens, behoeften en je krachten liggen en door daar verantwoordelijkheid voor te nemen zal je ervaren dat je alles met meer vertrouwen tegemoet gaat en je je intuïtie durft te laten spreken.

Ondanks dat je de bevalling niet volledig in eigen hand hebt, ben ik ervan overtuigd dat je door de juiste mindset en een goede voorbereiding zelf kan bepalen hoe jij je bevalling beleeft. Sterker nog, doordat je er positief in staat, is de kans groter dat je bevalling positief verloopt.

Puur Pijn en Partner

Een unieke voorbereiding op jouw bevalling die over meer gaat dan over wel of geen wensen voor pijnstilling. Het gaat erom hoe jij jouw bevalling gaat beleven. Een bevalling zou je kunnen vergelijken met een marathon wat deels een fysieke en deels mentale uitdaging is. Beide zijn met elkaar verbonden. Deze training zoemt in op het mentale deel. Het geeft je inzicht in welke mindset jij hebt en welke je partner. Op die manier kun je invloed uitoefenen op jouw bevalervaring. Je ontvangt tools waarmee je thuis aan de slag kunt en een naslagwerk van alle informatie na afloop van de ruim 3 uur durende training. Deze training is nuchter, praktisch en zorgt voor minder teleurstelling tijdens de bevalling.

Geboorteplan

Ontspannen en vol vertrouwen naar de bevalling toeleven maar ook de tijd daarna….dat bepaal je voor het grootste gedeelte zelf. Jouw keuzes, jouw mogelijkheden, jouw opties en jouw wensen. Met een klein beetje hulp van het werkboek: Het Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan, schrijf je het meest persoonlijk geboorteplan ooit. Daarmee krijg je de zorg bij je bevalling die bij jou past. Dit is erg waardevol, zeker als je je realiseert dat de kans groot is dat er 1 of meerdere personen bij je bevalling zullen zijn die je niet eerder gezien hebt, maar die heb je wel nodig! Dus zorg dat ze je met hulp van een persoonlijk geboorteplan echt leren kennen.
Hierbij wil ik je graag tot steun zijn.

Geboorteherstelgesprek

Maar ook als de bevalling heftig voor je is geweest kan ik veel voor je betekenen. Je denkt misschien dat je de enige bent die daarmee zit. Dat is niet zo. Wist je dat in Nederland 1 op de 5 vrouwen 3 jaar na haar bevalling nog steeds met negatieve gevoelens terugdenkt aan de bevalling.
Dat is ontzettend verdrietig, maar daarnaast kan het ook de hechting met je kindje schaden, je geestelijk en lichamelijk herstel beïnvloeden, je gevoel van eigenwaarde aantasten maar het kan ook invloed hebben op het slagen van borstvoeding

Aanbod en tarieven

In de zwangerschap:

  • Training Puur Pijn & Partner € 100,- in een groep(je), € 160,- per stel 1 op 1
  • coachend van zwangerschap naar kraamtijd met behulp van het werkboek: “Zo beval ik” van Brun Kuipers
    3 sessies in de zwangerschap en 1 in het kraambed + werkboek (a €25,-) voor €325,-
  • of Via het werkboek “het Meadiarium, het meest persoonlijk geboorteplan” van Eliane Coutinho
    2 sessies in de zwangerschap + werkboek Meadiarium ( a € 25,-) en “Jullie geboorteplan” voor € 175,-

Na een bevalling:

  • Geboortetrauma hersteltraject: kennismaking, herstelgesprek, 2 x evaluatie, continue begeleiding via Whatsapp gedurende traject. € 200,-
  • Losse of extra sessies van 1- 1,5 uur in of na de zwangerschap voor € 75,-

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen ? Neem gerust contact met me op en kijken even op mijn website voor meer informatie en bereikbaarheid.