Introductie

Of je nu zwanger wilt worden of zwanger bent, bij ons ben je altijd welkom. Op deze site vind je alvast wat informatie die jullie kan helpen tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Ik ben Marieke te Dorsthorst, getrouwd met Roland en samen hebben we 2 prachtige dochters Imke ( 2003) en Fleur ( 2007).

Nadat ik even als verpleegkundige werkzaam ben geweest in de psychiatrie, kriebelde het om de opleiding tot het mooie zelfstandige vak van Verloskundige te gaan doen. Deze heb ik in 1996 met trots afgerond. Ik ben toen gestart als verloskundige in het ziekenhuis van Breda. Maar toen in 1999 een plek vrijkwam bij Fellenoord, heb ik die meteen aangegrepen.

Het is voor mij een eer en een uitdaging om (toekomstige) jonge ouders te mogen begeleiden in deze mooie, belangrijke periode in hun leven en ze op een fijne manier door de bevalling te begeleiden. Ik vind het belangrijk de aanstaande moeder in haar kracht te laten vertrouwen. Om completere begeleiding aan zwangeren en jonge moeders te kunnen geven, heb ik in 2019 de opleiding tot coach afgerond aan de Alba academie. In 2020 kwam daar de opleiding tot geboorte traumaconsulent bij. Op die manier hoop ik, zo nodig na een herstelgesprek, alsnog op een positieve geboorte ervaring voor iedereen. Maar mooier is het nog om al in de zwangerschap aan een positieve geboorte ervaring te werken. Hiervoor is een passende voorbereiding een goede manier bv dmv het maken van een persoonlijk geboorteplan of een training voor de zwangere en partner. Met mijn jarenlange ervaring is dit is waar ik de laatste tijd erg warm voor loop. Lees hierover meer op

m-powercoaching.nl

In mijn privé -leven ben ik graag buiten en tuinier ik in mijn (moes)tuin, fiets , sport of lees ik.

BIG geregistreerd 99042577803

Marieke te Dorsthorst

Mijn naam is Petra van der Tempel, getrouwd met Roel en trotse moeder van Charlotte (2003) en Teun (2005).

Vanaf mijn 11e jaar wist ik het zeker; ik wilde verloskundige worden. Na mijn opleiding in 2001 te hebben voltooid, was het eindelijk zover. Ik was verloskundige! En ik heb nooit spijt gehad van deze keuze. Wat is er nu mooier dan te mogen zorgen voor en aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van een moeder en haar kind.

Sinds 2014 ben ik ook echoscopiste en geniet ik ervan om toekomstige ouders voor het eerst visueel kennis te laten maken met hun kindje. In 2021 heb ik de opleiding tot homeopathisch verloskundige afgerond. Ik vind de homeopathie een fantastische aanvulling op ons vak. Waar nu soms alleen medicijnen een uitkomst lijken te zijn, kan ik ook op een natuurlijke, alternatieve manier, zorg aanbieden voor wie dit wil. Zie voor meer informatie:

Homeopathie

Deze praktijk is mijn tweede thuis, hier is iedereen welkom en staan we voor goede, persoonlijke verloskundige zorg met een warm hart. Graag tot ziens!

BIG geregistreerd 89055283703

Petra van der Tempel

Ik ben Linda van Rooij, trotse moeder van 2 zoontjes Max (2016) en Vik (2019). Ik woon samen met mijn twee kinderen en partner Frans in Best, waar ik geboren en getogen ben.

In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb 3 jaar later mijn echoscopie opleiding afgerond. Vanaf 2015 werk ik met veel plezier bij FEM centrum voor vrouw en geboortezorg. Voordat ik bij deze praktijk ben begonnen, ben ik werkzaam geweest als klinisch verloskundige en bij een andere praktijk hier in de regio. Door deze combinatie was het voor mij snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het werken in een eerste lijn verloskundige praktijk.

Van jongs af aan wist ik al dat ik de verloskundige wilde worden. Ik haal enorm veel voldoening en energie uit mijn werk. Het mogen bijwonen van één van de meest bijzondere momenten in het leven en daar een steentje aan bij mogen dragen blijft heel speciaal. Professionele maar zeker ook persoonlijke zorg vind ik erg belangrijk. Naast de begeleiding rond om zwangerschap, bevalling en kraambed kun je bij mij ook terecht voor anticonceptie. Ik plaats al een aantal jaren spiralen en sinds kort ben ik ook bevoegd om de implanon te plaatsen.

Jullie zijn van harte welkom en hopelijk tot ziens.

BIG geregistreerd 69915716603

Linda van Rooij

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Sanne Joosten, getrouwd met Koen en wonend in Liempde.

Mijn liefde voor verloskunde is ontstaan toen ik voor de opleiding verpleegkunde stage liep op de verloskamers in Ghana. Hier assisteerde ik bij een bevalling en op dat moment wist ik dat ik hiervoor geboren was. Nadat ik afgestudeerd ben als verpleegkundige, ben ik begonnen aan de Verloskunde Academie in Amsterdam, waar ik in 2011 ben afgestudeerd. Hierna heb ik 3 jaar als verloskundige in Haarlem gewerkt, maar na die periode wilde ik toch graag terug naar mijn roots in Brabant. In 2014 ben ik begonnen bij deze praktijk en ik werk hier sindsdien met veel passie en plezier.

In 2014 ben ik moeder geworden van Nine, in 2016 van ons zoontje Jip en in 2018 kwam ons zoontje Rif erbij. Het was heel bijzonder om het zelf mee te maken en mijn eigen bevallingen hebben dan ook nog een extra dimensie gegeven aan mijn werk.

Als jouw verloskundige zal ik proberen je zo te ondersteunen dat je je altijd prettig en vertrouwd voelt en met zo min mogelijk interventies een zo fysiologisch mogelijke zwangerschap en bevalling doormaakt. Ik kijk er naar uit om jullie te mogen begeleiden!

BIG geregistreerd 39912419503

Sanne Joosten

Aangenaam, mijn naam is Maureen Jacobs en sinds 1998 werkzaam in de echoscopie.

Ik heb in al die jaren veel ervaring opgedaan in diverse ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken. Ik maak  echo’s van de zwangerschap, tevens maak ik ook gynaecologische echo’s elders in het land. Echoscopie is een heel mooi vak, vaak met een lach, blijdschap en duidelijkheid, soms met een traan en onzekerheid die daar op volgen kan.

In mijn vrije tijd wandel ik graag in het groen met de hond, kook ik voor geliefden en vrienden, drink ik een drankje op ‘t terras en hoop ik vaak naar Italië te kunnen. Ik ben moeder van 3 kinderen.

Maureen Jacobs

Je kunt je hier aanmelden bij onze praktijk, heb je nog meer vragen neem dan contact met ons op via 06 10199988 Wij maken graag kennis met jullie!