De praktijk

Nieuws2022-01-31T18:08:39+00:00

Nieuws

Update COVID-19 25 februari

We mogen versoepelen!

We zijn enorm blij om te kunnen schrijven dat kinderen, per direct, weer mee mogen naar de controles! Het speelgoed is afgestoft en staat klaar om weer mee gespeeld te worden. Het is echter niet de bedoeling dat er er meer dan 1 persoon meekomt naar de controle of echo. (kinderen onder de 12 niet meegerekend)

Per vandaag gaat de mondkapjes plicht verdwijnen. Dit betekent dat ook in de verloskundige praktijk mondkapjes niet meer verplicht zullen zijn. Covid is echter nog niet weg, mocht je je beter/veiliger voelen wannneer er wel een mondkapje wordt gedragen is dit natuurlijk geen enkel probleem en zullen wij het mondkapje opzetten voor je consult. Bij de echo kan het evt gevraagd worden wel een mondkapje te gebruiken omdat we daar, langere tijd, direct naast je zitten.

Probeer wel afstand van elkaar en van de zorgverlener te bewaren indien mogelijk. Van meerdere cliënten hebben wij te horen gekregen dat ze hopen dat deze ‘regel’ blijft bestaan. Dit vinden wij begrijpelijk en wij willen dat ook deze mensen zich veilig voelen in onze verloskundige praktijk. Dit geldt voor in de wacht- en spreekkamer.

In deze brief vind je alle informatie rondom de versoepelingen . Lees meer.

Update COVID-19 24 januari

Hierbij nog even een bericht van ons met een reminder van de maatregelen die wij hebben moeten doorvoeren.

Omdat wij niets liever willen dan dat alles weer ‘normaal’ wordt en wij jullie zoveel mogelijk samen willen begeleiden zijn vanaf heden mannen weer welkom bij alle controles op de praktijk. Wel blijft gelden, kom zo veel mogelijk alleen indien dit kan.

Verder willen wij vragen bij klachten echt thuis te blijven en op de praktijk 1,5 meter afstand te houden van de andere zwangeren en je zorgverlener, indien mogelijk. Ook het dragen van een mondmasker is nog steeds verplicht. Helaas zijn kinderen en andere buiten je gezin nog niet welkom op de praktijk, daar wij jullie en onszelf willen beschermen tegen mogelijke besmetting.

*Update*
In deze brief lees meer over de versoepelingen. Lees meer.

Update COVID-19 22 december 2021

Helaas blijkt het virus nog niet zo onder controle als we hadden gehoopt in de afgelopen maanden en zit ons land weer in lockdown.
Voor de verloskundige praktijk geeft dit weinig extra aanpassingen aangezien we al eerder onze maatregelen hadden genomen. Wel blijft het erg belangrijk je te houden aan deze maatregelen om zo jezelf, alle andere zwangeren en ons, te beschermen.

*Update*
In deze brief lees meer over de huidige maatregelen. Lees meer.

Update COVID-19 14 november 2021

Helaas blijkt het virus nog niet zo onder controle als we hadden gehoopt in de afgelopen maanden. Dit betekent ook voor de verloskundige praktijk dat we weer wat aanscherpingen moeten doen om jullie en ons te beschermen. Gelukkig heeft het corona advies team voor verloskundige, ingezien dat we niet meer zo streng hoeven af te schalen als in het begin.

*Update*
In deze brief lees meer over de huidige maatregelen. Lees meer.

Terug naar het oude normaal!

Zoals de titel reeds doet vermoeden gaan we weer, zo veel mogelijk, terug naar het oude normaal.
De controles zullen weer volgens het ‘normale’ schema plaats gaan vinden. (vanaf het moment dat je een nieuwe afspraak maakt) Mondkapjes zijn alleen nog nodig bij drukte in de wachtkamer en bij echo’s of indien je dit zelf een prettig idee vindt.

*Update*
Helaas zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Wij informeren u via deze brief, Lees meer.

Update COVID-19 14 juni 2021

Het lijkt erop dat we langzaam op de goede weg zijn beland. Wij kunnen, waarschijnlijk samen met jullie, niet wachten tot alle maatregelen overboord kunnen worden gegooid en we het normale leven weer kunnen oppakken.

*Update*
De versoepelingen zijn verder doorgezet, lees meer in deze brief. Lees meer.

Ga naar de bovenkant