Homeopathie

Je zwangerschap is een bijzondere tijd met grote veranderingen. In deze mooie maar soms ook onzekere periode is het belangrijk om zo optimaal mogelijk ondersteund te worden in het hele proces van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarbij kan homeopathie een mooie en effectieve aanvulling zijn op de reguliere verloskunde.

Tijdens de zwangerschap zijn vrouwen vaak terughoudend met het gebruik van reguliere medicijnen. Terwijl juist in deze periode (fysieke) klachten of problemen kunnen ontstaan waarbij extra ondersteuning wenselijk is. Dan kan homeopathie een veilige en natuurlijke oplossing bieden. Homeopathie activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Mits voorgeschreven door een gekwalificeerde homeopaat heeft de natuurlijke en milde werking geen nadelige invloed op jou of je ongeboren kind.

‘Voor, tijdens en na de zwangerschap biedt homeopathie milde en natuurlijke oplossingen’

Homeopathische zwangerschapsbegeleiding

Wanneer je kiest voor homeopathische zwangerschapsbegeleiding, starten we met het in kaart brengen van je zwangerschap. Samen bespreken we hoe je zwangerschap tot dusver is verlopen, of er klachten zijn en hoe eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen verliepen. Vervolgens bekijken we op welke manier je de mogelijkheden die homeopathie biedt, in zou willen zetten om je zwangerschap en bevalling voorspoediger te laten verlopen.

Tijdens de zwangerschap

Homeopathie biedt oplossingen voor veelvoorkomende zwangerschapsklachten zoals vermoeidheid en misselijkheid. Ook wanneer de zwangerschap probleemloos verloopt, kan de vitaliteit worden geoptimaliseerd met behulp van homeopathische middelen. Deze geven je een steuntje in de rug en zorgen voor meer energie en vertrouwen tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast zijn er binnen de homeopathie bijvoorbeeld middelen voorhanden die de baarmoeder voorbereiden op de bevalling. Met behulp van deze ondersteuning volgt vaak een voorspoedige bevalling.

Tijdens de bevalling

Indien gewenst kunnen homeopathische middelen meegegeven worden voor een zo optimaal mogelijk verloop van de bevalling, lees hier meer. Natuurlijk bespreken we vooraf het eventuele gebruik van deze middelen met de aanstaande moeder of met beide ouders. Deze ondersteuning kan worden ingezet als de bevalling stagneert door het stilvallen van de weeën door bijvoorbeeld fysieke uitputting, angst of schrik.

In de kraamperiode

Een eenvoudige maar heel doeltreffende inzet van homeopathische middelen, is de behandeling van beurse en blauwe plekken. Wanneer deze middelen direct na de bevalling gebruikt worden, treedt veel sneller herstel op. Of je nu een meer of minder voorspoedige bevalling hebt gehad, hier is elke vrouw bij gebaat.
Ook tijdens de kraamtijd kan homeopathie uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij problemen met borstvoeding, wondverzorging, spruw en icterus.

Al ruim 20 jaar werk ik als verloskundige in de omgeving Boxtel, Vught en St. Michielsgestel. Steeds weer liep ik ertegenaan dat de huis-, tuin- en keukenadviezen niet altijd een oplossing bieden en het voorschrijven van reguliere medicijnen tijdens een zwangerschap niet altijd wenselijk is.
In homeopathie vind ik oplossingen die op natuurlijke wijze passen bij de periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Homeopathie biedt milde en veilige oplossingen waarbij wordt uitgegaan van het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam.
Daarom heb ik de opleiding tot homeopathisch verloskundige afgerond. Buiten de reguliere verloskunde kan ik nu extra begeleiding en hulpmiddelen bieden om klachten zoals misselijkheid en blaasontsteking te verhelpen. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden om te ondersteunen bij angst, verdriet, de bevalling, wondgenezing, borstvoeding etc.

Ik ben geregistreerd bij de vereniging voor verloskunde en homeopathie (VVenH)
Als verloskundig homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. (NVKH)
De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding en nascholing.
Mocht je niet tevreden zijn over de zorg, geef dit aan. Mocht je een klacht hebben dan kun contact opnemen met de klachten afhandeling van de NVKH via deze link. Mocht je tevreden zijn, dan hoor ik dit natuurlijk ook graag.

Petra van der Tempel

Bereikbaarheid

Ik ben bereikbaar via mail: petra@fem.nl
Ik neem dan z.s.m. contact met je op.

Tarieven

1e consult á 1-1,5 uur € 90
Vervolg consult
ca. 30min
€ 45
Bevallingskit met
ondersteunende
middelen
voor bij de bevalling:
€ 60
Alle prijzen zijn incl. BTW en de kosten van de benodigde middelen. Consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Je moet meestal wel aanvullend verzekerd zijn. Bij je eerste consult wordt gevraagd een behandelingsovereenkomst te tekenen. Download deze hier.

Homeopathie biedt natuurlijke, effectieve en veilige oplossingen / ondersteuning bij uiteenlopende klachten zoals:

Privacyreglement

Ik ben gebonden mij te houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Zie voor meer informatie het Privacybeleid Homeopathie en Verloskunde.


NVKH nummer: 08-1981 | RBCZ licentienummer: 210272R | KvK: 82656304 | AGB-code praktijk: 90070035 | AGB-code zorgverlener: 90111145 | VVenH nummer: 19-07T32021

Logo RBCZ VVNH NVVKH