Borstvoeding of flesvoeding

Borstvoeding is de allerbeste voeding voor een pasgeboren baby. Het bestaat uit de juiste samenstelling en bezit antistoffen. Borstvoeding is fantastisch maar – zeker in het begin – niet altijd makkelijk. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen over de hoeveelheid voeding die je kindje binnenkrijgt en je tepels kunnen erg gevoelig zijn.

Om je hierbij goed te begeleiden hebben wij alle drie een borstvoedingscursus gevolgd. En voor extra advies kun je altijd terecht bij onze eigen lactatiekundige. Tijdens onze voorlichtingsavonden is borstvoeding vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van het programma. Ook krijgen jullie uitgebreid de mogelijkheid om hierover van gedachten te wisselen met onze lactatiekundige.

Soms wil het gewoon niet lukken met de borstvoeding of is er een (medische) reden dat je geen borstvoeding kunt geven. Voel je dan niet schuldig. Flesvoeding is ook van prima kwaliteit en borstvoeding is alleen leuk en gezond als het voor beide partijen (voor jou en voor je kindje) goed gaat!

Zowel welkom kraamzorg als Aronszorg kraamzorg organiseren borstvoedingsavonden. Deze zijn heel zinvol voor stellen die hun eerste kindje verwachten. Meer informatie vind je op ons prikbord.