….Het jaar is bijna weer rond. En zo komt de geboortetijd van Rosie (ook weer tevoorschijn. Vorig jaar mei 2021 is Rosie (ons 2e kindje) in het ziekenhuis geboren. Toch niet thuis zoals gewenst en gehoopt. Maar tot de overdracht in het ziekenhuis op 7 mei, voelden we ons warm – veilig – en vertrouwd in de handen van de 4 vroedvrouwen van Fem .
Tijdens de zwangerschap, kwam er best veel op me af. Vanuit mijn eerste bevalling in het ziekenhuis droeg ik tot de gesprekken met verloskundige Marieke ( M-Power), een aantal nare herinneringen met me mee. Achteraf gezien ben ik tijdens die bevalling zachtjes ‘uit verbinding gegaan met mezelf’ zogezegd. Het was destijds best indrukwekkend de verplaatsing naar het ziekenhuis, weg uit het vertrouwde nest van thuis. Voor deze nieuwe geboorte was mijn/ onze wens meer ruimte te geven aan de natuur, eigen kracht en een fijn contact met de verloskundige. Dat had ik eerder gemist.

Na de gesprekken met Marieke, voelde ik me veel meer in vertrouwen. Onduidelijkheden van de eerste bevalling waren opgehelderd en omdat zij natuurlijk ook bevallingen begeleidt, kon ik ook terecht met al mijn vragen. Samen hebben we een geboorteplan kunnen maken; ofwel een lijst van dingen en voorwaarden om de geboorte fijn tegemoet te gaan. En dat was zo fijn.
Ik kan nu na bijna een jaar, nog zeggen dat ik er vaak aan terug denk. Mariekes coaching en het investeren van aandacht rondom de nieuwe geboorte, heeft me toen en nu nog steeds veel gebracht als moeder en vrouw.
Daarbij hebben we van Petra een fijne samenstelling van homeopathische hulpmiddelen gekregen. Voor een fijn verloop van de bevalling. En toen we toch naar het ziekenhuis gingen voor de bevalling, voelde dat super, ons eigen pakketje bij de hand.
En zo werd Rosies geboorte er toch eentje zoals gewenst, oer, verbonden met elkaar en liefdevol.
Heel erg bedankt voor alle begeleiding,
Warme groet,
Marieke

Marieke Schellekens
7 mei 2021