Centering Pregnancy

Centering is prenatale zorg waarbij je naast het individuele contact met je verloskundige ook in groepsverband met andere zwangeren op een interactieve manier onderwerpen en ervaringen bespreekt.

Er is hier veel ruimte voor je vragen en je eigen inbreng.

Na de individuele intake zullen er negen bijeenkomsten plaatsvinden op een vastgestelde dag en tijd. Je wordt ingedeeld in een vaste groep met andere zwangeren die ongeveer even ver zwanger zijn als jij.

De eerste bijeenkomst start bij een zwangerschapsduur van 12-16 weken en je afspraken worden meteen tot 36 weken ingepland. Tijdens de bijenkomsten, die 2 uur duren, wordt er gestart met het uitwendig onderzoek door je verloskundige en wordt je bloeddruk gemeten.

Daarna zullen er een aantal onderwerpen aan bod komen. Dit gebeurd op een interactieve manier. Door het samen zijn in een groep, is er ruimte om veel informatie en ervaringen te delen. Ook als je extra zorg nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je zwangerschap in het ziekenhuis moet worden begeleid, kun je blijven meedoen aan de bijeenkomsten in de groep.

Door deel te nemen aan centering pregnancy heb je meer contact met je verloskundige dan tijdens de reguliere controles. Uit onderzoek blijkt dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft en het blijkt dat de meeste vrouwen dit een erg fijne vorm van zorg vinden met meer tijd en aandacht.

Is centering Pregnancy iets voor jou of wil je er meer over weten, mail of bel ons!

Brochures