De intake

Het eerste gesprek, de intake, duurt 30-40 min. Om jullie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens de zwangerschap, stellen we jullie verschillende vragen. Verder vertellen we iets over onze werkwijze, geven we uitleg over mogelijke onderzoeken en als we het vooraf hebben besproken, maken we een eerste echo. Natuurlijk krijgen jullie alle ruimte om vragen te stellen!

Voor een goede begeleiding is het belangrijk dat we een zo volledig mogelijk beeld hebben van de gezondheid van jullie als aanstaande ouders, maar ook van eventuele broers, zussen en andere familieleden. Om ervoor te zorgen dat jullie al deze gegevens hebben, vragen wij jullie de door ons toegezonden vragenlijst vast in te vullen en retour te sturen. Zo kunnen wij tijdig alles compleet maken en bij bijzonderheden vast het een en ander uitzoeken voor jullie.

Om het voor jullie makkelijker te maken samen naar de intake te komen, houden we twee à drie keer per maand het intakespreekuur op woensdagavond. En natuurlijk proberen we dit gesprek te combineren met de eerste echo, zodat jullie samen dat speciale moment kunnen beleven.

Mochten jullie meer informatie willen over prenatale screening, de NIPT of de eerste trimester SEO (13 wk echo) verzoeken wij jullie, deze folder door te lezen en een kijkje te nemen op: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Wij zullen tijdens het eerste gesprek, indien gewenst, direct een nieuwe afspraak plannen om hier meer over te vertellen.

Even in het kort

Je kunt, vanaf 11 wk, ervoor kiezen om de NIPT te laten doen. Door bloed bij de aanstaande moeder af te nemen kunnen wij kleine stukjes DNA van de baby vinden en deze o.a. onderzoeken op Down-, Edwards- en Patausyndroom. Lees, indien jullie meer informatie willen, vast de onderstaande folder door en bezoek de website: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.

Brochures