Echo

Een echo tijdens je zwangerschap is een hele bijzondere gebeurtenis. Ontzettend leuk, omdat je jullie kindje eventjes echt kunt zien. Maar ook heel spannend, omdat we met behulp van de echo onderzoeken of jullie kindje zich goed ontwikkelt.

Tijdens de zwangerschap maken we vijf echo’s:

  • Rondom de intake, om te kijken of er sprake is van een intacte eenling zwangerschap.
  • Tussen de 10 en 12 weken, om de uitgerekende datum vast te stellen.
  • tussen de 12+3 en 14+3 wk een eerste trimester SEO, dit is op basis van een landelijk onderzoek. kijk voor meer informatie op 13 Weken Echo
  • Bij 19 weken, om alles aan en in jullie kindje goed te onderzoeken. kijk voor meer informatie op 20 Weken Echo (tweede trimester SEO)
  • Rond 32 weken, om zeker te weten dat jullie kindje goed ligt en groeit.

Mochten er meer echo’s nodig zijn, dan is dat nooit een probleem.

Alle echo’s worden gemaakt in onze vestiging in Vught. Maureen Jacobs, Sjifra Schenning, Iris van der Struijk en Petra van der Tempel zijn onze echoscopisten en dragen samen zorg voor alle echo’s. Wij beschikken over de meest geavanceerde apparatuur en uitgebreide kennis en ervaring. Echo’s worden gemaakt op afspraak en jullie zijn zowel overdag als ’s avonds welkom.

Mocht het niet lukken om naar Vught te komen of hebben jullie liever de echo in Boxtel, dat is dit ook mogelijk. Wij werken samen met PNS de Meierij. Maar kijk zeker ook voor meer informatie op https://www.echocentrumpril.nl/

Echoscopie is een goed hulpmiddel om tijdens de zwangerschap naar jullie kindje te kijken en het te onderzoeken. Maar er zitten wel beperkingen aan. Niet alle afwijkingen kunnen worden opgespoord. Dus ook als we tijdens de echo’s geen bijzonderheden zien, is dat geen garantie voor een gezonde baby.

Brochures